Ce sunt Chakrele?

Scurtă introducere despre chakre

Chakrele sunt structuri energetico-spirituale care alături de meridianele energetice susțin viața și existența noastră. Cuvântul chakra provine din limba hindusă și înseamnă roată.

Chakrele sunt sfere sau vortex-uri energetice care asigură schimbul de energie, informație și semnale dintre microcosmosul ființei noastre și universul fizic, energetic și cel spiritual. Ele se regăsesc la nivelul mai multor corpuri energetice și spirituale ale noastre, fiind poziționate diferit în funcție de aceste corpuri. De exemplu, anumite scrieri din yoga indiană, plasează aceste chakre de-a lungul coloanei vertebrale. Alte științe spirituale le poziționează în interiorul canalului central (pe axa corpului). Astfel că, din punct de vedere al anatomiei corpului energetic, este posibil ca chakrele acestuia să fie poziționate de-a lungul coloanei vertebrale, dar din punct de vedere al corpului astral, chakrele acestuia să fie poziționate în interiorul canalului central. Acesta este motivul pentru care găsim informații diferite când este vorba despre poziționarea chakrelor în corp și chiar de numărul și funcțiile pe care le îndeplinesc!

Aura corpului și chakrele principale

Mai toate științele spirituale sunt de acord cu faptul că ființa noastră este susținută de 7 chakre principale și mai multe chakre secundare (o parte din acestea fiind chiar punctele de acupunctură de pe traseele meridianelor energetice).

Chakrele se mai numesc și centrii energetici sau bateriile corpului datorită capacității lor de a vehicula energia dar și de a concentra energia în interiorul lor.

Fiecare chakra asigură buna funcționare a organelor fizice din zona ei, dar susține și un aspect al personalității noastre. Atunci când o chakra se blochează, organele fizice din jurul ei încep să fie afectate și o parte din structura noastră emoțional-mentală este influențată. Blocarea unei chakre influențează chiar modalitatea în care viața vine către noi prin oameni, evenimente și acțiuni! Mai jos sunt detaliate câteva caracteristici ale chakrelor dar nu toate, deoarece fiecare corp al ființei noastre are propriile lui chakre! Corpurile noastre energetice interacționează și se influențează reciproc (formând aura corpului), la fel și chakrele diferitelor corpuri.

Exemplu: chakra 1 este blocată: la nivel fizic apar afecțiuni la colon, oase, la nivel energetic energia pământului nu mai urcă prin coloană, la nivel spiritual în viața noastră fizică (supraviețuirea, serviciul, banii, familia) apar probleme.

Deoarece fiecare chakra influențează structura noastră fizică, energetică, emoțională, mentală și spirituală, blocajul sau insuficienta funcționare a chakrei poate duce la apariția unor blocaje la aceste aspecte ale ființei noastre. Observarea funcționării chakrelor și aducerea lor în parametrii optimi de funcționare va conduce către o stare de sănătate bună, succes și stare de bine a ființei noastre.

Prima chakra este poziționată la baza coloanei vertebrale, iar cea de-a 7-a chakra se găsește pe vârful capului. Fiecărei chakre îi corespunde o glandă endocrină, un sunet, o culoare, o vibrație, un element.

Muladhara Chakra
- chakra rădăcină -

Este simbolizată printr-o floare de lotus cu 4 petale și îi sunt asociate 42.000 canale energetice.

Este poziționată la baza coloanei vertebrale între anus și organele genitale. Radiază culoare roșie și reprezintă elementul pământ.

Susține corporalitatea noastră: oasele, carnea, pielea, părul.

Muladhara chakra manifestă semnale care țin de supraviețuire, stabilitate, ambiție, manifestare în viața reală, existența fizică.

Când această chakra este echilibrată ne simțim energici, puternici, echilibrați, încrezători, ancorați în prezent.

Mantra, vibrația, sunetul forță (beej mantra – vibrația unică) al acestei chakra este LAM.

Svadhishthana Chakra
- chakra sacrală-

Este simbolizată printr-o floare de lotus cu 6 petale și îi sunt asociate 32.000 canale energetice.

Este poziționată la 4 degete sub ombilic. Radiază culoarea portocalie și reprezintă elementul apă.

Susține aparatul uro-genital, rinichii, vezica urinară, organele genitale.

Această chakra manifestă semnale ce țin de sexualitate, reproducere, instinct primar, dorințe, creativitate, stimă de sine.

Când această chakră este echilibrată, ne simțim pozitivi, plini de vitalitate, senzuali, satisfăcuți, cu dispoziție bună, intuitivi.

Mantra, vibrația, sunetul forță (beej mantra – vibrația unică) al acestei chakra este VAM.

Manipura Chakra
– chakra plexului solar -

Este simbolizată printr-o floare de lotus cu 10 petale și îi sunt asociate 16.000 canale energetice.

Este poziționată deasupra ombilicului, zona abdomenului. Radiază culoarea galbenă și reprezintă elementul foc.

Susține funcțiile sistemului digestiv.

Prin această chakra se manifestă emoțiile/gândurile noastre: golul în stomac, deranjamentul intestinelor atunci când avem emoții puternice, senzația din stomac când vedem persoana iubită, este un semn că această chakră este influențată de emoția din acel moment. Emoțiile distructive precum furia, supărarea, depresia, pot perturba foarte mult această chakra.

Fiind asociată cu focul, soarele, această chakra are legătură cu energia de la nivelul aurei noastre.

Susține integritatea aurei și energia din interiorul câmpurilor noastre energetice.

Când această chakră funcționează bine, ne simțim pozitivi, plini de speranță, avem continuitate, ne focusăm ușor (fără gânduri multe), avem energie pentru activități și proiecte.

Mantra, vibrația, sunetul forță (beej mantra – vibrația unică) al acestei chakra este RAM.

Anahata Chakra
– chakra inimii -

Este simbolizată printr-o floare de lotus cu 12 petale și îi sunt asociate 108 canale energetice.

Este poziționată în centrul pieptului. Radiază culoarea verde și reprezintă elementul aer.

Susține capacitatea ființei noastre de a manifesta caracteristicile umanului, compasiunea și iubirea pură.

Controlează fluxul de emoții pe care ființa noastră îl manifestă.

Când această chakră funcționează bine, ne simțim plini de bunătate, compasiune, iubire necondiționată, optimiști, prietenoși, cu grijă față de toți cei din jur, cu inima deschisă!

Această chakră gestionează semnalele care vin de la alte persoane către noi și cele pe care le emitem la rândul nostru.

Este centrul principal prin care sufletele noastre comunică.

Mantra, vibrația, sunetul forță (beej mantra – vibrația unică) al acestei chakra este YAM.

Vishuddha Chakra
– chakra gâtului -

Este simbolizată printr-o floare de lotus cu 16 petale și îi sunt asociate 72 canale energetice.

Este poziționată la baza gâtului. Radiază culoarea albastră și reprezintă elementul spațiu.

Această chakră gestionează libertatea noastră de exprimare, comunicarea la toate nivelele: comunicarea cu celelalte ființe dar și comunicarea din planul interior, la nivel spiritual.

Când această chakra este blocată, apare incapacitatea de exprimare, energia cuvintelor nespuse blocând această chakră. În timp, blocarea acestei chakre duce la probleme de tiroidă, laringe, faringe, intimidare, lipsă de manifestare, retragere în interior.

Când funcționează bine, ne simțim liberi în exprimare, joviali, comunicativi, crește intuiția, creativitatea, satisfacția, starea de bine.

Mantra, vibrația, sunetul forță (beej mantra – vibrația unică) al acestei chakra este HAM.

Ajna Chakra
– chakra ochiului al 3-lea -

Este simbolizată printr-o floare de lotus cu 2 petale.

Este poziționată între sprâncene, în centrul capului. Radiază culoarea albastru-indigo și reprezintă elementul conștiinței superioare.

Atributele acestei chakre sunt intuiția, capacitatea de a înțelege, rațiunea, inteligența și cunoașterea dincolo de rațiune.

Este chakra care deschide poarta către Divin.

Când această chakră funcționează bine putem manifesta calitățile spirituale: capacitatea de a fi propriul tău maestru, curajul, viziunea spirituală, detașarea de lucrurile materiale.

Mantra, vibrația, sunetul forță (beej mantra – vibrația unică) al acestei chakra este OM.

Sahastrara Chakra
– chakra coroanei, chakra lotusului cu 1000 de petale -

Este poziționată pe vârful capului. Culoarea acestei chakre este violet.

Când oamenii experimentează trezirea spirituală, culoarea chakrei poate deveni albă sau aurie.

Această chakră este centrul trezirii spirituale, iluminarea, conexiunea cu Divinul! Este ca o poartă care se deschide permițând curgerea în interiorul ființei noastre (prin vârful capului) a binecuvântărilor divine, înțelepciunii și a conștiinței christice.

Când această chakră este blocată ne separăm de divin, de energia pozitivă a universului, de toate binecuvântările care ar trebui să curgă în viața noastră. Chakra se închide atunci când suntem supărați pe ceva/cineva.

Mantra, vibrația, sunetul forță (beej mantra – vibrația unică) al acestei chakra este AUM.

Se spune că, chakra 1 (chakra Muladhara) are fi sub forma unui con orientat cu vârful spre interiorul corpului.
Prin baza chakrei energia pământului este absorbită în interiorul sistemului energetic uman.

Chakra 7 (chakra Sahastrara) este orientată cu baza conului în sus, fiind deschisă către energia cerului, energia spirituală.

Celelalte chakre au proiecții față-verso aspirând în interiorul ființei noastre energia mediului înconjurător. În timp, datorită practicii, chakrele ar trebui să devină sfere energetice funcționând multidimensional.

LIKE THIS ARTICLE?

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
On Key

Related Posts

Betisoare

Tehnica Rugării Maestrului

Această tehnică este preluată din cartea Maestrului Cezar Culda “Lumea Minunată a Qigongului”. Se intră într-o stare de liniște, apoi se vizualizează figura maestrului chemat în sprijin; se poate repeta în gând numele celui chemat în ajutor. Cel invocat nu trebuie neapărat să fie în viață, și nu este nici măcar necesar să fie om.

Comuniunea Eseniană

Comuniunea Eseniană Și a fost să fie că Iisus a adunat Fii Luminii pe malul râului, ca să le reveleze ceea ce e sacru și ascuns; căci au trecut 7 ani și fiecare a fost roditor pentru Adevăr, așa cum floarea se deschide din boboc când Îngerii Soarelui și ai Apei îl aduc la vremea

flacara violet

TEHNICI DE PURIFICARE

Ce este aura corpului Corpul nostru fizic este înconjurat de o emanație luminoasă în formă ovoidală. Ea este alcătuită din diferite benzi de energie care reflectă câte un aspect al ființei noastre. Banda cea mai din interior urmărește conturul corpului. Acesta este corpul eteric, corpul energetic care susține cu viață corpul nostru fizic. Dincolo de

Ce este Aura?

Ce este Aura corpului? “Toate ființele vii, oameni, animale, plante și chiar pietre emit particule, produc emanații, iar aceste particule și emanații formează aura. Pentru om, aura este o combinație a emanațiilor diferitelor sale corpuri: fizic, eteric, astral, mental, cauzal și atmic, fiecare corp aducând nuanțe particulare. Aura este deci o sinteza foarte larga a

Good Vibe

Dacă ai nevoie de vindecare sau dorești să urmezi unul din cursurile pe care le predau, contactează-mă te rog prin sms sau emailul de mai jos

Program cabinet

Pentru programări consiliere vă rog să aveți în vedere următorul program de lucru

Scroll to Top