Exerciții pentru sănătatea plămânilor I

Purificarea preliminară

Vizualizăm cele 3 canale în interiorul nostru

Inspirăm prin cele 2 nări, (prin cele 2 canale) Grația,Binecuvântările Divine,Valurile de Har ale tuturor Buddhasilor din cele 10 direcții și cele 3 timpuri-trecut, prezent și viitor și simțim coborârea inspirației până în punctul de intersecție; reținem câteva secunde prana și aerul, (având grijă să strângem perineul) și apoi expirăm prin cele 2 canale și simțim cum toate blocajele și impuritățile se eliberează și se dizolvă în spațiul din fața noastră. Inspirăm din nou și repetăm de 9, 21 sau 108 de ori.

Tehnica celor 9 respirații purificatoare

Mai întâi cu degetul mare presând baza inelarului de la mâna dreaptă astupați nara dreaptă și inspirați prin nara stângă. Respirația, prana și grația coboară prin canalul stâng roșu până la bază. Trecând mâna în partea cealaltă astupați nara stângă și expirați prin canalul drept alb eliminând în acest fel toate cauzele mâniei și inclinațiile nefaste provenind din nașterile anterioare.Toate acestea sunt expulzate prin canalul drept alb ca un nor purpuriu. Realizați această respirație de 3 ori.

Apoi cu degetul mare presând baza inelarului de la mâna stângă astupați nara stângă și inspirați prin nara dreaptă. Respirația trece prin canalul alb drept până jos la bază. Trecând mâna în partea cealaltă astupați nara dreaptă și expirați prin canalul stâng al înțelepciunii toate cauzele dorinței și atașamentului și toate inclinațiile nefaste ale vieților viitoare. Toate acestea sunt expulzate din canalul stâng roșu sub forma unui nor portocaliu. Realizați această respirație de 3 ori.

În final, inspirați simultan prin ambele nări conducând respirația în punctul în care se unesc cele 3 canale. Expirați prin canalul central vizualizând toate cauzele suferinței sau lipsei de încredere și toate înclinațiile nefaste ale acestei vieți sunt eliminate prin creștetul capului sub forma unui norișor întunecat. Repetați de 3 ori.

LIKE THIS ARTICLE?

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
On Key

Related Posts

Ce sunt Chakrele?

Scurtă introducere despre chakre Chakrele sunt structuri energetico-spirituale care alături de meridianele energetice susțin viața și existența noastră. Cuvântul chakra provine din limba hindusă și înseamnă roată. Chakrele sunt sfere sau vortex-uri energetice care asigură schimbul de energie, informație și semnale dintre microcosmosul ființei noastre și universul fizic, energetic și cel spiritual. Ele se regăsesc

MEDICINĂ TRADIȚIONALĂ TIBETANĂ

În filmul de mai jos putem viziona tehnici tradiționale tibetane pentru purificarea ficatului prin eliminarea toxinelor din sânge. În urma unui tratament cu plante (care poate avea o durată de 4 – 7 zile), “sângele rău” se separă de “sângele bun” și este eliminat prin anumite puncte de acupunctură. Se poate observa cum “sângele rău”

Scroll to Top