Ghidul Hikkei: Interviu cu Mikao Usui

Ceea ce urmează mai jos este o traducere a secțiunii de întrebări și răspunsuri din Hikkei – ghidul de tratament reiki. Acest ghid este compus dintr-o parte de explicații introductive despre reiki, mai este compus din secțiunea de întrebări și răspunsuri, un ghid de vindecare (Ryoho Shishin) și Gyosei – poemele pline de înțelepciune ale împăratului Meiji.

De ce am făcut aceste învățături publice

Mikao Usui

“Există o tradiție veche ca cineva care descoperă o artă secretă, să păstreze acest secret pentru el și pentru familia lui, asigurând astfel viitorul lor și viitorul descendenților acestora. Nimic din această artă secretă nu era împărtășit altor persoane. Dar, aceasta este o tradiție veche, potrivită secolelor trecute. In timpul actual fericirea umană se bazează pe conviețuirea pașnică împreună cu ceilalți, trăind viața și muncind împreună pentru o dezvoltare socială armonioasă. Din acest motiv nu permit ca acest minunat dar să fie păstrat secret în interiorul familiei. Metoda mea Usui Reiki Ryoho este originală, bazată pe pueterea/conștiința universului. De aceea, doresc să împărtășesc acest dar cu toată lumea, pentru beneficiul întregii umanități. Toată lumea are potențialul de a recepționa acest dar spiritual, această binecuvântare divină care unește trupul cu sufletul.”

Ce este Usui Reiki Ryoho?

Trebuie să învățăm să îmbunătățim corpul și inima-spiritul (în japoneză “kokoro”= inimă, minte, suflet)! Inainte de toate vindecăm propriul spirit (inima-spirit), și apoi vom însănătoși corpul. Când inima-spirit va găsi sănătatea, calea corectă, corpul va deveni automat sănătos. Când inima-spirit și corpul vor fi în armonie, și viața noastră va deveni încântătoare, fericită și împăcată. Scopul practicii reiki este acela de a trăi o viață pașnică și fericită, de a-I vindeca pe alții și de a îmbunătăți fericirea noastră și a celorlalți.

Este Usui Reiki Ryoho ceva asemănător cu hipnoza, kia jutsu, shinko ryoho (vindecări religioase) sau ceva asemănător?

Nu, nu! Nu există nici o asemănare cu aceste metode. După ani și ani de practică spirituală intensă, am decoperit această metodă menită să ajute corpul și spiritul (Rei).

Este reiki o metodă de vindecare spirituală?

Da. Puteți sa-i spuneți și așa. Dar este deasemenea și o metodă de vindecare fizică, pe măsură ce energia (KI) și lumina radiază din corpul practicantului – în mod particular din mâini, ochi și gură. Deci, dacă practicantul se centrează pe emiterea energiei și luminii prin ochi, respirație sau punerea palmelor pe zona afectată, durerea și afecțiunea vor dispare. In orice caz, dezechilibrele majore nu se tratează așa ușor, ele având nevoie de o anumită perioadă de timp, mai scurtă sau mai lungă. Cum poate explica știința medicală acest fenomen? Ei bine, realitatea este mult mai impresionantă decat ficțiunea. Veți observa rezultatele lucrând pe voi înșivă. Chiar și ci ce nu vor să creadă, nu vor putea ignora rezultatele!

Pentru ca terapia să aibă rezultate este necesar să crezi în Reiki?

Nu! Reiki nu este o metodă psihologică precum psihoterapia sau hipnoza. Deoarece nu se bazează pe sugestii, nu este o cerință să crezi în reiki ca să ajungi la vindecare. Nu are importanță dacă o persoană are dubii sau refuză cu hotărâre să creadă în Reiki. De exemplu, funcționează foarte bine pe copii și pe cei care sunt foarte bolnavi și sunt într-o stare de înconștiență. Deci care nu au cunoștință despre ce se întâmplă. Probabil că 10% din pacienții noștrii cred în Reiki înainte de terapie, dar după prima ședință majoritatea încep să simtă beneficiile și încrederea lor începe să crească.

Ce se poate vindeca cu Usui Reiki Ryoho?

Toate tulburările, indiferent de natura lor fizică sau psihologică.

Usui Reiki Ryoho vindecă numai tulburările, bolile fizice?

Nu, nu vindecă numai problemele fizice – vindecă deasemenea obiceiurile proaste, tulburările de natură psihică precum depresia, slăbiciunea, timiditatea și nervozitatea. Prin această metodă inima-spirit se identifică cu natura divină și în felul acesta reușim să-i vindecăm pe ceilalți. Aceasta este modalitatea prin care putem atinge fericirea.

Cum funcționează Usui Reiki Ryoho?

Nu am primit această metodă de la nimeni. In timp ce executam ritualul postului, am avut o trăire mistică – am simțit o energie intensă, și odată cu ea convingerea că am primit darul vindecării spirituale. Îmi este destul de greu să explic, deși eu sunt fondatorul acestei metode. Nu pot să explic cu claritate ce este și cum funcționează. Medici și profesori au studiat acest fenomen, dar până în acest moment a fost dificil să se găsească o explicație științifică. Intr-o zi, va apare și o explicație științifică…

Usui Reiki Ryoho folosește medicamente, și dacă da, sunt și efecte secundare?

Nu se folosesc medicamente și nici echipament medical. Doar concentrarea ochilor, suflatul, pozițiile palmelor și bătăile ușoare. In felul acesta are loc vindecarea.

Inainte de a folosi Reiki, este nevoie de o pregătire medicală?

Metoda mea este una spirituală. Ea transcende știința medicală – nu se bazează pe aceasta. Efectul dorit este atins prin concentrarea ochilor, suflarea peste zona afectată, atingerea sau bătaia ușoară a acelei zone. De exemplu, pentru problemele creierului, se oferă tratament zonei capului, pentru problemele stomacului se lucrează pe stomac, pentru boli de ochi, tratăm ochii. Nu este nevoie de adjuvante medicinale, sau de tratament prin arderea moxei. Și cu toate astea, în scurt timp este posibilă recăpătarea stării bune de sănătate.. De aceea metoda mea spirituală (reiho) este așa originală.

Abilitatea de a vindeca este obținută mai ușor de cei care sunt mai evoluați spiritual sau de cei care au mai mult antrenament?

Nu chiar. Orice formă de viață are puterea de a vindeca. Plantele, copacii, animalele..dar în mod special oamenii. Fiecare ființă vie deține abilitatea spirituală de a vindeca. Metoda mea Usui Reiki Ryoho este materializarea puterii vindecătoare pe care ființa umană o are.

Oricine poate obține inițiere în Usui Reiki Ryoho?

Bineînțeles. Bărbați și femei, bătrâni sau copii, educați sau fără carte, oricine cu discernământ poate obține într-un timp relativ scurt capacitatea de a se vindeca pe sine și pe ceilalți. Am inițiat mai mult de 1000 de oameni și nici măcar unul nu a eșuat în a avea rezultatele scontate. Chiar și cei de la nivelul Shoden au această abilitate în a trata bolile. Gândindu-mă la asta, pare ciudat că noi obținem această capacitate de a vindeca într-un timp atât de scurt, iar acest lucru este atat de dificil pentru ceilalți oameni. Dar acest fenomen este caracteristic metodei noastre spirituale. Noi reușim să facem ceva atât de dificil într-un mod foarte simplu.

Deci, pot să vindec alți oameni cu Reiki, dar pe mine mă pot vindeca?

Dacă nu ne putem vindeca tulburările noastre, cum am putea să-i vindecăm pe alții?

Similar Posts