Gradele Reiki

"Deschiderea", "Aprofundarea" și "Misterul"

Sistemul reiki este împărțit pe 3 sau 4 grade în funcție de școala și linia reiki din care provine profesorul.

SHODEN “Deschiderea” – corespunde nivelului fizic. Este nivelul la care practicantul învață să se conecteze la energia reiki, să o canlizeze și să-și optimizeze cu ea întreaga ființă. Se învață printre altele principiile Reiki, autotratamentul, terapia prin punerea palmelor, vindecarea personală, enrgizarea alimentelor, a apei și încărcarea obiectelor cu energie. Se pune un accent destul de mare pe tehnici de curățare-purificare proprie sau a spatiului, învățarea meditației și în general procesul de accesare și utilizare a energiei reiki prin intermediul palmelor.

OKUDEN “Aprofundarea” – corespunde nivelului mental/emoțional. Practicantul învață să acceseze (să devină) energia pământului și energia cerului, și integrându-le să devină Întregul! Pe lângă energie, practicantul descoperă frecvențele reiki superioare și începe să lucreze cu lumină și energia compasiunii. Se insistă pe rafinarea emoțiilor, gândurilor, acțiunilor. La acest nivel practicantul se dedică cizelării personalității, autodepășirii. Printre alte tehnici avansate se învață simbolurile Reiki și accesarea și manipularea energiei prin intenție. Folosind aceste capacități, practicantul reiki lucrează cu energia reiki la distanță și în timp pentru optimizarea proietelor viitoare!

Maestra Takata spunea că dacă la nivelul 1 lucrezi cu energia la 110 wați, la nivelul 2 lucrezi la 220 wați iar la nivelul de profesor tu ajungi să fi electricianul care alege la ce capacitate să lucreze cu energia infinită!

SHINPIDEN / SHIHAN “Misterul” – corespunde nivelul spiritual. Este nivelul de profesor/maestru reiki. La acest nivel se pune accent pe evoluția proprie spirituală, te dedici în totalitate celorlalți și binelui lor. Se lucrează pe nivele de conștiință. Ajungi la capcitatea de a oferi mai departe “reiju”, și să acordezi oamenii pe frecvența reiki. Mare parte din tehncile de la acest nivel sunt practici meditative cu energia și lumina reiki pentru activarea conștiinței superioare! Maestrul Reiki pune accent pe studiul învățăturilor săpirituale, învățarea tehnicilor de “autoinițiere”, lucrul cu kotadama și simbolul “Inițiere”, practicarea unor suite de meditații care să trezească conștiința superioară și să conducă la “satori”.

Poți afla mai multe despre reiki, participând la următorul curs reiki pentru începători!

Similar Posts