Betisoare

Această tehnică este preluată din cartea Maestrului Cezar Culda “Lumea Minunată a Qigongului”.

Se intră într-o stare de liniște, apoi se vizualizează figura maestrului chemat în sprijin; se poate repeta în gând numele celui chemat în ajutor. Cel invocat nu trebuie neapărat să fie în viață, și nu este nici măcar necesar să fie om. Poate să fie un copac, o floare, un cristal, etc.

În acest sens este cunoscut cazul unui practicant de Qigong care o ruga pe Buddha Guanyin să-l învețe. La diferite momente de timp, ea îi apărea în față și îi preda tehnici noi.

Despre aceste lucruri maestrul Yan Xin spunea la unul din cursurile sale: “Dacă le credeți, bine! Dacă nu, tot bine, căci ele oricum se întâmplă!”

În momentul când cineva invocă un Maestru, el va simți fizic prezența și ajutorul celui chemat în sprijin. Important este însă ca maestrul să fie solicitat numai pentru a vă ajuta în acțiuni conforme cu morala.

Dintre “lucrurile minunate” conținute în această tehnică, pe primul plan este întotdeauna aspectul moral. Nu chemați un maestru decât dacă doriți să faceți o faptă bună și dacă pentru aceasta, forțele proprii nu sunt suficiente. Alt “lucru minunat” se referă la caracteristicile energiei, dintre care trei sunt mai importante:

1. Energia poate să penetreze obiecte sau ființe (un zid, un copac, un om, un munte, etc.)

2. Ea se poate trimite la orice distanță aproape instantaneu, depășind viteza luminii

3. Energia poate fi stocată în obiecte (în metale, în pietre, etc.)

Al treilea “lucru minunat” este cel ce permite chiar sesizarea mecanismului acestei practici: exersând Qigong, omul primește informații-semnale cu caracter material, ce provin din interiorul organismului sau/și din Univers! Ele au o putere foarte mare și sunt colectate în corp pentru a fi eliberate într-o stare caracteristică Qigong-ului; în acest caz practicile energetice se manifestă ca o învățătură ce duce la apariția unor capacități ieșite din comun!

Similar Posts