Ce este aura corpului

Corpul nostru fizic este înconjurat de o emanație luminoasă în formă ovoidală. Ea este alcătuită din diferite benzi de energie care reflectă câte un aspect al ființei noastre. Banda cea mai din interior urmărește conturul corpului. Acesta este corpul eteric, corpul energetic care susține cu viață corpul nostru fizic. Dincolo de corpul eteric, este o bandă de substanță mai fină, care reflectă natura noastră emoțională. Deseori, el este numit corpul astral sau corpul emoțional. În continuarea acestuia, se află corpul mental, un nivel de emanație care reflectă natura noastră rațională, mentală. Împreună, aceste benzi de energie formează aura corpului, sau ceea ce noi numim „eu”, personalitatea noastră, ființa umană de care suntem conștienți și cu, care ne asociem când spunem „eu”. Dincolo de aceste corpuri care susțin eu-ul, urmează corpurile spirituale care sunt mult mai subtile și care țin de natura spiritului nostru infinit, etern.

Aura corpului poate fi văzută prin clarviziune, ca o emanație de culoare, strălucire și vibrație sau prin diverse aparate care măsoară frecvențele energetice ale corpului nostru și care sunt transpuse în culori (aparatele de fotografiat aura).

Toate corpurile care formează aura pornesc din centrul ființei noastre, se întrepătrund și se extind spre exterior formând oul de lumină al aurei noastre. O parte din aceste corpuri sunt corpurile subtile care țin de structurile spirituale. Aceste corpuri se extind chiar și dincolo de aura noastră, fiind în interacțiune cu întregul univers.

Mai multe detelaii poți afla din articolul    CE ESTE AURA

aura 2_s
Aura

Ce importanță are și de ce ar trebui să curățăm mereu Aura

Pentru om, aura este o combinație a emanațiilor diferitelor sale corpuri: fizic, eteric, astral, mental, cauzal, budhic și atmic. Aura reflectă tot ceea ce se întâmplă din punct de vedere energetic și spiritual la nivelul întregii ființe. Ea reflectă caracterul omului, starea de sănătate, emoțiile și gândurile pe care le vehiculează omul. La anumite persoane aura este foarte întinsă, foarte vastă; cu vibrații ridicate și culori splendide; la alții din contră, este mică, cenușie și încețoșată. Din caracteristicile aurei putem să ne dăm seama dacă omul respectiv este pozitiv, benefic pentru ceilalți sau dacă duce cu el „câmpul ghinionului” cum se mai spune, radiind în jur energie joasă.

În aură se regăsesc blocajele energetice, semnalele bolilor, energiile traumelor sau energiile gândurilor joase vehiculate de om. O aură curată înseamnă energie pozitivă, sănătate, emoții înălțătoare, lumină, bucurie, morala și virtute. O aură încărcată înseamnă energie bolnavă, supărare, furie, tristețe, întuneric, energii negative și chiar entități negative care se cuibăresc în aură și care întrețin vibrațiile joase ale persoanei respective, instinctele primare și manifestările agresive.

Aura încărcată și entitățile negative
Aura încărcată și entitățile negative

Aura este precum corpul nostru fizic. Trebuie spălată, curățată, întreținută și încărcată cu energii benefice. Dacă nu facem nimic, de-a lungul timpului aura tinde să se încarce cu energii și semnale joase, ajungând să fim blocați, triști, mereu supărați și înconjurați de ghinioane. Pentru că aura reflectă emoțiile și trăirile pe care le avem, puritatea sufletului și în general caracterul nostru. Fiecare supărare, tristețe, traumă, gând negativ, rămâne sub formă de energie și informație în aură generând calitatea acesteia.

Ce putem face pentru a purifica aura

Practicați tehnicile de mai jos cât mai des posibil, până când simțiți că sunteți mai ușori, mai liberi, mai fericiți. Practicați zilnic una sau mai multe tehnici până când viața dumneavoastră va curge într-o modalitate care vă aduce fericire, sănătate și abundență!

PURIFICAREA CU AJUTORUL ENERGIEI CERULUI

Stând în picioare se depărtează tălpile la o distanță egală cu lățimea umerilor, brațele atârnă de o parte și de alta a corpului. Genunchii sunt ușor îndoiți, întregul corp este relaxat, fruntea este destinsă, pe față apare un ușor surâs.

Vă imaginați că deasupra capului apare un ocean de lumină (energia pozitivă a universului).

Pe inspirație ridicați ușor brațele către în sus. La începutul mișcării palmele sunt îndreptate către în față. Când palmele ajung la nivelul umerilor, se întorc către în sus. Nu orientați palmele de la început către în sus. Vă imaginați că brațele se lungesc foarte mult, palmele se măresc, și ajung în oceanul de lumină aflat deasupra capului. Palmele se contopesc cu energia pozitivă a universului.

Pe expirație palmele coboară aducând cu ele energia pozitivă și lumina universului. Pe măsură ce brațele și palmele coboară, energia pozitivă a universului și lumina se revarsă prin partea superioară a aurei corpului și trece prin interiorul și exteriorul corpului, îndepărtând întreaga energie negativă și blocajele. La nivelul capului, palmele coboară prin partea din față a corpului, energia pozitivă și lumina universului trece prin corpul și prin aura dumneavoastră.

Se repetă de mai multe ori această mișcare. Pe măsură ce practicați, vă simțiți din ce în ce mai ușori, mai curați, mai luminoși. Practicați până când aveți senzația că sunteți curați, fără nici un blocaj sau energie negativă.

La final respirați de 3 ori profund și încheiați tehnica.

Credit: Yoqi Yoga and Qigong

QIGONG VIBRATOR

Stând în picioare se depărtează tălpile la o distanță egală cu lățimea umerilor, brațele atârnă de o parte și de alta a corpului. Genunchii sunt ușor îndoiți, întregul corp este relaxat, fruntea este destinsă, pe față apare un ușor surâs.

Întregul corp începe să execute o mișcare de scuturare, prin îndoirea ușoară a genunchilor și coborârea trunchiului pe verticală (corpul nu se apleacă nici în față, nici în spate, nici în lateral), revenind apoi la poziția inițială, prin îndreptarea genunchilor. Se execută astfel fără întrerupere mișcări de scuturare, corpul fiind tot timpul relaxat. Scuturați corpul, trunchiul, brațele și picioarele. În timp ce scuturați corpul vă gândiți că toată energia bolnavă a corpului, energia uzată, blocajele, sunt eliminate. Îndepărtați toate gândurile stresante și negative, scuturați-vă de toate energiile negative și de toate bolile care se află în voi în stare latentă. Ca și cum aceste energii negative ar fi o ceață întunecată care părăsește corpul, plutește spre marginea aurei și este trimisă departe de corp, la marginea universului. Respirația este naturală. Pe măsură ce scuturați corpul, vă simțiți din ce în ce mai viguros, aveți din ce în ce mai multă energie, sunteți din ce în ce mai relaxat, ușor și fericit. După o perioadă se opresc mișcările de scuturare, corpul menținându-se relaxat!

Se inspiră profund, iar pe expirație mentalul urmărește felul în care energia bolnavă, gândurile stresante și negative, energia negativă se scurg prin întregul corp de sus în jos, din cap spre picioare, prin tălpi, coborând cât mai adânc în pământ prin centrul tălpilor. Pe măsură ce energia negativă se scurge prin tălpi, energia pozitivă a universului, sub formă de lumină, coboară și umple corpul. Pe inspirație vă imaginați această energie pozitivă sub formă de lumină care coboară și umple treptat capul, gâtul, umerii, brațele, trunchiul și picioarele. Pe expirație, vă imaginați că îndepărtați prin tălpile piciorelelor energia negativă și o trimiteți departe în pământ. Spre final tot corpul este plin de lumină. Se respiră în felul acesta cel puțin câteva minute până când întregul corp este luminos și curat!

Păstrând această stare de relaxare și puritate, vă imaginați că vă aflați pe vârful unui munte. Din fața dumneavoastră răsare soarele. Pe măsură ce soarele se ridică în mijlocului cerului, lumina acestuia, razele sale, traversează spațiul, vă ating fața și vă umple întregul corp cu energie și lumină! Sunteți plin de energie! Sunteți curat și fericit!

La final respirați de 3 ori profund și încheiați tehnica.

Credit: Sounds True

PURIFICAREA PRIN BĂTĂILE UȘOARE ALE CORPULUI

Stând în picioare se depărtează tălpile la o distanță egală cu lățimea umerilor, brațele atârnă de o parte și de alta a corpului. Genunchii sunt ușor îndoiți, întregul corp este relaxat, fruntea este destinsă, pe față apare un ușor surâs.

Cu mișcări din încheietura palmelor, începem să batem întregul corp de sus în jos. Palmele sunt ușoare, atenția este orientată pe stimularea zonei pe care o batem. Este ca și cum corpul este luminos și la atingerea palmelor noastre sar scântei de lumină. Fără să ne grăbim, batem întregul corp de sus în jos de mai multe ori, până ne simțim revitalizați, ușori, curați și luminoși.

La final respirați de 3 ori profund și încheiați tehnica.
*Această tehnică se mai poate realiza și folosind o măturică specială din bambus.

Credit: Dr. Xiao

TEHNICA FOCULUI CARE ARDE

Poziția: fața spre sud, spatele spre nord, așezați pe scaun sau în șezut cu picioarele încrucișate. Piciorul drept trebuie să stea deasupra piciorului stâng, palma dreaptă trebuie să stea deasupra palmei stângi.

Reprezentarea mentală: Vă gândiți că sub picioare apare un imaginea unui foc purificator. Acest foc începe să crească treptat, depășind zona șezutului dar pătrunzând și în interiorul corpului.

După o perioadă, focul va ajunge la fel de mare cât corpul dumneavoastră. În acest moment începeți să repetați mental afirmația următoare:”Invoc o purificare totală a întregii mele ființe”. Lăsați focul să vă cuprindă în totalitate! Focul arde în exteriorul vostru, în aură, dar și în interiorul corpului.

Permiteți focului purificator să ardă și să purifice energia dumneavoastră, aura!

Când simțiți că sunteți curați și ușori, rugați acest foc purificator să vă elimine toate emoțiile, sentimentele și energiile negative din toate organele, țesuturile, celulele și moleculele corpului dumneavoastră.

Rămâneți în acest foc care vă umple, vă înconjoară și se revarsă în aura voastră atât cât doriți. Apoi, reveniți încet, încet la starea normală. Mișcați mâinile și picioarele apoi deschideți ușor ochii.

TEHNICA APEI CARE SPALĂ / TEHNICA LUMINII CARE PURIFICĂ

Poziția: fața spre sud, spatele spre nord, așezați pe scaun sau în șezut cu picioarele încrucișate. Piciorul stâng trebuie să stea deasupra piciorului drept, palma stângă trebuie să stea deasupra palmei drepte.

Reprezentarea mentală: Vă gândiți că deasupra dumneavoastră se află un ocean de lumină. La un moment dat începe să plouă. Este ca și cum din înaltul cerului plouă cu o apă sfântă, curată, purificatoare. Picăturile de apă traversează aura întregului corp purificând câmpul energetic din jurul corpului. După o perioadă de timp, ploaia cade și pe suprafața corpului. Treptat ploaia devine mai intensă, apa purificatoare se scurge pe suprafața capului, pe față, pe gât, pe brațe, piept, abdomen…pe întreaga suprafață a corpului. Apa curată, sfântă, spală și purifică întregul corp.

Ploaia se transformă în cascadă! Este ca și cum ați sta sub o cascadă de apă care se revarsă din înaltul cerului și vă spală, vă purifică exteriorul corpului, purifică aura și spațiul din jurul dumneavoastră. Vă simțiți din ce în ce mai curați!

La un moment dat, vârful capului se deschide precum o fereastră. Apa purificatoare curge prin spațiul din interiorul corpului. Vă gândiți că interiorul corpului este gol, transparent, ușor luminos. Apa purificatoare trece prin acest spațiu din interiorul corpului.

Din când în când contemplați senzațiile care apar pe măsură ce vizualizați cum apa vă spală interiorul corpului, exteriorul corpului, aura corpului și spațiul în care meditați. Pe măsură ce practicați vă simțiți din ce în ce mai curați, mai ușori, mai fericiți!

Rămâneți cât simțiți că este nevoie sub această cascadă de apă purificatoare. Când sunteți pregătiți să finalizați tehnica, reveniți încet, încet la starea normală. Mișcați mâinile și picioarele apoi deschideți ușor ochii.

* această tehnică se poate realiza în aceeași modalitate și cu frecvențele purificatoare ale luminii aurii. În loc de apa purificatoare, vizualizați o cascadă de lumină aurie care se revarsă din înaltului cerului și care vă purifică.

Respirația purificatoare

Poziția: Stând așezat în șezut (pe un scaun, fotoliu, canapea) sau întins pe spate pe un covor sau salteluță yoga. Palmele de o parte și de alta a corpului, picioarele ușor depărtate.

Reprezentarea mentală: Vă gândiți că vă aflați în mijlocul unui ocean de lumină. Pe inspirație, absorbiți lumina pozitivă a universului și umpleți cu ea trunchiul de jos în sus (din abdomenul inferior până în cap). Pe expirație, se expiră din interiorul capului spre exterior și vă relaxați.
Inspirația și expirația se realizează în modalitatea următoare: pe parcursul unei singure inspirații, aducem oxigenul și lumina pozitivă a universului prin nas, gât, până în interiorul abdomenului inferior. Umplem abdomenul cu lumină. Abdomenul se dilată și se umflă cu lumină precum un balon. Continuăm să inspirăm, lumina urcă umplând abdomenul, ajunge în plămâni. Lumina umple plămânii, pieptul se dilată, lumina umple interiorul gâtului și ajunge în interiorul capului. Toate aceste lucruri se întâmplă pe parcursul unei singure inspirații. Este posibil ca atunci când ajungeți cu inspirația la nivelul gâtului să nu mai aveți suflu (până vă obișnuiți cum să respirați). Țineți un pic respirația și doar contemplați cum lumina continuă să urce până în interiorul capului. Pe expirație, urmăriți cum lumina radiază din cap precum un bec care se aprinde și vă relaxați (expirați ușor prelung și vă relaxați). Este foarte important ca pe expirație să vă relaxați!
Respirația trebuie să fie ușoară, naturală, profundă, dar fără să forțați. Se inspiră și se expiră pe nas într-o modalitate naturală. Atenția urmărește cum lumina umple corpul pe inspirație, și cum radiază din centrul capului pe expirație și relaxarea corpului.
Se fac 3 serii a câte 20 respirații. Începeți cu 10 respirații per serie până vă obișnuiți cu respirația și cantitatea mai mare de oxigen. Pe inspirație, aducem oxigen mai mult în corp. Deoarece nu sunteți obișnuiți cu o cantitate mai mare de oxigen, este posibil să amețiți și să aveți diverse senzații în corp. Pe măsură ce veți practica această tehnică, aceste senzații se vor diminua până la dispariția lor totală. Aceste senzații sunt normale și se datorează faptului că sângele se oxigenează, limfa se pune în mișcare, etc.

La final, respirați normal și mai rămâneți așezați câteva momente până vă reveniți în totalitate.

Această respirație crește energia din corp, oxigenează toate celule, îndepărtează toate blocajele, pune în mișcare limfa, stimulează funcțiile organelor vitale. Datorită faptului că pe expirație se expiră din centrul capului către exterior, energiile uzate și semnalele negative de la nivelul capului vor fi îndepărtate și scoase din aură. Pe expirație se stimulează glanda pineală și glanda pituitară, ajutând la eliberarea hormonului fericirii. În timp apare o stare de relaxare, liniște și fericire!

Tehnica este ușor diferită față de cea prezentată în filmul de mai jos! Pe expirație nu se ține aerul în interior. Se expiră ca și cum lumina radiază din cap precum un bec care se aprinde și vă relaxați (expirați ușor prelung și vă relaxați).

Credit: Wim Hof

Similar Posts