Un vis care poate deveni realitate

Închideti ochii, iar apoi deschideți ochii și priviți în jur de la nivelul inimii!

Ceea ce vedeți este dragostea care vine din copaci, dragostea care vine din cer, dragostea care vine din Lumină. Percepeți dragostea care emană din tot ceea ce vă înconjoară. Percepeți direct dragostea ce emană de pretutindeni, inclusiv cea care provine din voi și din alte ființe umane.

Folosindu-vă imaginația și deschizându-vă ochii în fața noilor percepții, vă veți putea vedea pe voi trăind o nouă viață.

Imaginați-vă că aveți permisiunea să fiți fericiți și să vă bucurați cu adevărat de viață.

Viața voastră este liberă de orice conflict cu sine și cu ceilalți. Imaginați-vă că trăiți fără frica de a vă exprima visele. Sunteți liberi să vă transformați viața în felul în care doriți.

Imaginați-vă că trăiți fără să-i judecați pe ceilalți. Vă respectați pe voi și pe cei din jur, și ei vă respectă la rândul lor.

Imaginați-vă că vă iubiți asa cum sunteți. Sunteți conștienți că sunteți perfecți așa cum sunteți.

Imaginați-vă aceste lucruri pentru că ele sunt perfect posibile! Puteți trai visul raiului în starea de grație.

Haideți sa trăim împreună un vis frumos – un vis în care tu vei iubi tot timpul:

În acest vis tu ești în mijlocul unei zile frumoase și însorite de vară. Auzi păsărelele, vântul care adie printre frunzele pomilor, auzi un pârâiaș ce curge în apropiere…Plimbându-te prin iarba înaltă și mătăsoasă, te îndrepți către răul ce se aude curgând în apropiere.

Pe malul râului stă un bătrân în meditație, iar tu observi cum întregul său corp radiază o lumină în culorile curcubeului. Iți propui să nu-l deranjezi, dar el iți simte prezența și deschide încet ochii. Ochii săi sunt luminoși, plini de iubire și bunătate.

Îl întrebi cum de este posibil să radieze atâta iubire și bunătate și dacă te poate învăța și pe tine ceea ce face el…El iți răspunde că în urmă cu mulți ani, a pus aceeași întrebare învățătorului său…

Bătrânul începe să-ți povestească povestea vieții sale:

Învățătorul meu și-a deschis pieptul și și-a scos inima, apoi a luat o flacără frumoasă din inima sa. În continuare, mi-a deschis pieptul, mi-a luat inima în palma lui, mi-a deschis inima și a pus acea mica flacără în inima mea. Apoi mi-a pus inima înapoi în piept și în curând în inima mea a început să se manifeste o iubire foarte intensă, deoarece flacăra care o pusese în inima mea, era chiar iubirea lui…

Flacăra a crescut în inima mea și a devenit un foc mare, mare, un foc care nu arde, ci purifică tot ceea ce atinge și transformă totul în iubire pură. Și acel foc a început să crească în interiorul meu, și a atins fiecare din celulele corpului meu purificându-le și transformându-le în iubire pură. Iar celulele din corpul meu, mi-au transmis și ele la rândul lor iubirea lor pentru mine… Am devenit una cu, corpul meu, și iubirea mea a crescut și mai mult… Acel foc a atins fiecare emoție a mea, iar emoțiile mele s-au transformat într-o iubire puternică și intensă… și m-am iubit pe mine însumi complet și necondiționat.

Dar focul continua sa ardă și eu simțeam nevoia să-mi împărtășesc iubirea. Am decis să pun câte o fărâmă din iubirea mea în fiecare copac, iar copacii mi-au răspuns și am devenit una cu ei…dar iubirea mea nu s-a oprit aici, ci a crescut și mai mult. Am pus câte o fărâmă din iubirea mea în fiecare floare, în iarbă, în pământ, și ele mi-au răspuns și mi-au transmis iubirea lor și am devenit una cu ele. Iar iubirea mea a crescut din ce în ce mai mult, până a inclus în ea fiecare animal de pe planeta asta. Și animalele au răspuns iubirii mele și am devenit una cu ele. Dar iubirea mea a continuat sa crească..și sa crească…

Am pus o fărâmă din iubirea mea în fiecare cristal, în fiecare piatră de pe pământ, în praf, în metale…și ele mi-au răspuns și am devenit una cu pământul. Apoi am decis să pun o fărâmă din iubirea mea în apă, în oceane, în râuri, în ploaie, în zăpadă….și ele mi-au răspuns și am devenit una cu ele. Dar iubirea mea a crescut și mai mult….și mai mult..Am decis să ofer iubirea mea vântului, aerului..și el mi-a răspuns cu iubirea lui..Am simțit o comuniune din ce în ce mai puternică, cu pământul, cu vântul, cu oceanele, cu natura…și iubirea mea a continuat să crească..

Mi-am îndreptat atenția către cer, către soare, către stele, și am pus o fărâmă din iubirea mea în fiecare stea, în lună, în soare…și ele mi-au răspuns. Și am devenit una cu luna, una cu soarele și cu stelele, iar iubirea mea a continuat să crească, și să crească. Și am pus o fărâmă din iubirea mea în fiecare om…și am devenit una cu întreaga umanitate. Oriunde mergeam, cu oricine mă întâlneam, mă vedeam pe mine în ochii lor, deoarece eu sunt o parte a Totului, deoarece IUBESC”.

După care, bătrânul își deschise pieptul, își scoase inima cu flacăra cea frumoasa din ea și o pune în inima ta. Și acum acea iubire crește în interiorul tău..Acum tu ești una cu vântul…. cu apa…. cu stelele…. cu toată natura… și cu toate ființele umane. Simți căldura și Lumina ce emană din flacăra inimii tale…. În jurul corpului tău ai o aureola care strălucește în toate culorile curcubeului. Radiezi de strălucirea iubirii și ești fericit.

Cele patru legaminte, don Miguel Ruiz

Similar Posts